Get your own Digital Clock

HAI SAYA NOR AFIQAH BINTI NOR AZMI. SI KATIK YANG GARANG PLUS PLUS COMEL .. SORRYLAH BLOG IEYKA TAK BERAPE CANTIK SANGATLAH.. HOPE KORANG SUDI NAK FOLLOW BACK YER ..

Thursday, 21 March 2013

Dia :)

assalamualaikum ...
hye korang ...

hari nie 21/3/2013 iaitu result SPM tahun 2012 keluar ... for sure memang ramai yang akan berdebar, takot, excited lah ... and so on ... so bagi faizal, dye dah tentu-tentu berdebar ... takot maybe ?? so tadi ramai giler senior tahun lepas yang datang ... semue dah berubah ! dah cantik, dah pandai make-up, pandai dress-up ... dah nampak matang ! and for sure lah aku akan ternampak my Mr. Ex (zul) ... mule-mule si yati lah, dye usik aku ... tibe-tibe je cakap dye nampak zul ... pakai baju hitam dye kate .. asal nampak aku je dye sebut baju hitam ... haha nak mampos kau agaknye ... time rehat tu aku dah ternampak dye ... dye dekat kantin dengan geng dye ler ... tapi aku buat bodoh je ... control beb ! haha lepas je bunyi loceng terus aku naik kelas ... dah tu pulak mase sivik ... memang tak lah aku nak melayan kan ... so aku ajak si amy merayau dekat sekolah ... actually niat yang sebetolnye nak tengok si zul tu ... hehe lame kot tak jumpe dye ... tak tengok muke dye .. tak tatap muke dye ... so tadi dapat lah jumpa dye kejap dekat tepi kantin ... yang tak boleh blah, masing-masing berpeluh-peluh ... tersengih-sengih ... muke dye dah semakin matang ... amboii, ape rahsia tu ?? tersengih-sengih macam kerang busuk !! tapi control beb !! harhar ... lepas tu aku cakap dekat dye " jowm amek gambar same-same ?? " tapi dye tak nak ... malu kate nyer ! ingat orang kat kantin tu nak sangat ke pandang dye haaaa ?? sorry sikit lah zul ... dah tu dye cakap " nanti kite keluar same-same, kite amek gambar k ? " aku pown tarik muke ... dye pown cakap " merajok lah tu " ... (sambil buat muke 40 sen dye tu) bile dah duduk borak tu ... borak nie ... dye pown cakap nak pergi amek result dye .. so aku malas nak tunggu lame-lame ... aku pown ajak amy naik kelas ... so balik tadi aku suruh call, bukan nak call ... errr jahat !! -.- aku tanye pasal result dye, bukan nak jawab ke ape ! (actually tak tanye pown .. haha) alah, malas nak tanye ... biar lah dye cakap sendiri dekat aku .. tu pown kalau dye nak ... :) yang buat aku bertambah tambah cair si aril tu ... heee handsome dye ! dengan bulu kening dye tu lagi ... herrrr ~~ melting gua ... :p

JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Sunday, 17 March 2013

Kawad Kawad Dan Kawad ...

assalamualaikum ...
hye korang ...

lame jugak aku tak bukak blog aku nie eak ?? macam biase lah .. buzy memanjang ... lepas satu, satu hal ... hari tu bz dengan kerje kursus, lepas tu exam UPP 1 pulak ... and now bz dengan latihan kawad untuk kadet bomba ... tak dapat nak dinafikan badan aku nie dah terlampau penat + letih ... badan pown ibu cakap dah nampak turun tak macam dulu ... nampak kurusss ... wehehe ... :p muke pown dah gelap !! haaaaa !!! nak putih bukan senang, nak hitam senang macam tu je ... diri canggok bawah matahari 2 ke 3 jam dah hitam .... dah macam roti bakar weii !! dah lah kerje kursus pown banyak yang tak siap lagi ... mane tak nyer, dah elok-elok buat bile hantar dekat cikgu ... cikgu reject macam tu je wei ... nasib aku tak hantar lagi time tu ... aku tengok ade 2 orang kawan aku hantar tibe-tibe cikgu panggil and reject suruh buat yang baru ... semue ape lagi ... naik darah lah .. dah start lah malas nak buat sebab asyik kene reject je ... dah tu semalam ade latihan kawad dekat balai bomba bukit katil nie ... sekolah aku gabung dengan sekolah bukit katil ... haha and aku dapat tengok muke sarjan sekolah bkit katil tu A.K.A dek lang ... hot dekat facebook tuuuu ... haha muke dye manisss ... ok tu je yang aku nak puji ... tak boleh melebih, nanti ade orang marah mampos aku ... sebab semlam jugak lah habis 1 badan aku sakit ... pinggang lah ...badan belah belakang .. eah rase macam nak je ponteng hari isnin nie ... tapi tak boleh sebab dah banyak kali aku tak datang kot ... actually start berlatih kawad minggu lepas hari rabu ... hari rabu aku tak pergi sebab aku tak datang sekolah ... hari khamis aku tak dapat pergi latihan tu sebab tak ade orang nak amek aku balik nanti ... so balik sekolah tu aku keluar dengan farid and classmate pergi melawat si fatin ... hehehe kesian dekat dye ... so minggu depan hari isnin sampai khamis ade lagi latihan ... pukol 3-4 beb !! haaaa !! haram jadahhh !! lame !! confirm HITAM lah muke aku :( ape ak buat ... tak pe lah tahun nie tahun last ... lepas nie dah tak dapat lah nak kawad-kawad lagi macam nie ... mmmm :) so thats all for today :) bye2 ...

JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Wednesday, 6 March 2013

Kerje Kursus Seni

assalamualaikum ...
hye korang ....

huhhh ... penat giler lahhh .... balik-balik sekolah je terus online ... sekarang dah masuk bulan 3 ... ohhh mennn !! kejap jeeee .... pejam celik pejam celik dah trial .... pejam celik pejam celik dah spm ... walawehhh !! macam tak percaye je ... mmmm lepas tu dengan kerje kursus yang menimbun nie lagi ... seni lah, ert lah .. menjahit lah ... pehhh !! nak je aku abaikan, tapi tak boleh ... tu semue untuk spm, mase depan aku jugak tu ... tu semue markah yang at least dapat menolong sikit untuk aku ... haaa !! cakap pasal seni, aku tak buat pape lagi ... satu ape pown ... dah tu tadi ade mase seni, cikgu tanye ... huhhhh ~~ berdebar-debar aku ... dalam kepale otak fikir kenape lah aku nie pemalas sangat .... orang lain boleh aje buat ... lagi pown seni nie aku tak minat pown ... tapi dah aku tergolong dalam kelas seni, so pasrah je lahhh ... redhoo .... :) so tadi jugak amy and najihah tak datang ... aku dah tak ade geng nak ku kah ku kah ... geng nak kutuk mengutuk ... so tadi aku buat je kerje seni yang aku tangguh ... buat sorang-sorang ... pehh !! itu jam aku jadi diam sediam diamnye ... hahaha orang pown naik pelikkk ... whatever ...  so dengan berkat aku berdiam diri siap jugak aku nyer kerje ... even tak semue, tapi ade lah sikit ... huhu senggal -.- time balik dari bilik seni, aku cakap dekat farid " rase macam nak je bunuh diri bile dengar kene buat kerje seni ... nak aje terjun dari tingkat atas ke bawah " lepas tu dye jawab " kalau terjun tapi just patah gigi ke, tangan ke macam mane ?? " aku pown jawab " ape lagi, naik balik terjun lah sampai mati " hahaha nampak tak permainan dye disitu .. budak malas sentiase mencari alasannn .. so jangan jadi macam aku ... :p

JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Sunday, 3 March 2013

Many Story :)

assalamualaikum ...
hai korangggg !!

eeeeee !! lame dah aku tak update blog nie haaa .. berhabuk, bersawang dan pasti nyer korang rinduuuu dekat akuuu ... wehehe :p ok kali nie entry aku terdapat banyak banyak banyak banyak al-kisah .... al-kenape ?? al-sebab aku dah lame tak mengupdate punye pasal lahhh ... ok firstly aku nak cerite pasal si najihah tonjang tu ..... hehe 24.2.2013 hari tu birthday dye yang ke-17 ... HAHAHA oppsss !! tue sudahh ... dan aku still bertahan menjadi gadis TERmudaaa ... :p (cover comel) aku sampai sekarang tak dapat fikir nak bagi present ape untuk dye ... ibu pown tak ade pulak nak keluar g shopping ... kalau tak boleh nak ikot sekali ... (name je dah dapat lesen moto) tak ape, yang pasti aku nak jadi orang yang terakhir bg preseent untuk dye ! sebagai tande tahun akhir kami di SMKBB tahun nie ... (lambai tangan) secondly, aku nak cerite pasal Mr.Ex aku ... wee weee ~~ hari tu kawan aku si bombe pergi teman kawan dye isi minyak moto .. tibe-tibe dye cakap ade orang tepuk kepale dye ... rupe-rupenyer si Mr.Ex tu ... dye pown berborak lah ... borak punye borak dye tanye pasal aku dekat si bombe tu .. dye tanye aku ade kt sekolah ke tak ? sihat ke tak ? duduk dlm kelas dgn sape ? err macam-macam -.- last sekali dye cakap dekat bombe yang dye kirim salam dekat aku ... :) patot lah time aku tengah tengok si farid kawad tibe-tibe dye datang je cakap " eah pakwe kau kirim salam " aku pown naik heran sejak bile aku ade pakwe ?? aku tanye dye, dye cakap pakwe kau lerrr ... si zul ... lahhh ... terus aku senyum ... hahaha gatal ! actually aku tengah merajuk dgn dye tu ... sebab aku 2 minggu tak topap tapi dye langsung tak mcj or call aku .. langsung tak .. err terokk -.- dah tu datang sekolah hari isnin hari tu bukan nak bg tau aku ke ape ... aku dah ready kot nak jumpe and pau dye coklat .. eeee !! bile aku cakap aku merajuk dgn dye baru lah terhegeh-hegeh nak mcj aku lahh call aku lahh ... hadoiii ! lepas tu, hari khamis baru-baru nie aku dengan budak kelas aku and 5F pergi lawatan kat hari kraf kebangsaan tu ... best lah jugak ... tengok batik, ukiran banyaklah .. lepas tu balik kite orang pergi shopping dekat midvalley je ..  yang sedih nyer najihah tak dapat pergi ... last minit !! mak dye tak bagi dye ikot :( aku dah tak ade partner time tu ... farid ngn budak-budak lah tempat aku melepaskan gile aku time tu .. :( sebelum pergi tu zul ade cakap yang pak long dye pown ade dekat sane ... kalau dye kerje dgn pak long dye, semestinyer kite org akan terjumpe dekat sane .. dan cube teke ! aku dapat jumpe pak long dye ... hehe pak long dye baik sangat-sangat ... mule-mule aku tak kenal tapi dak farid cakap dekat amy pak cik tu pak long dak zul .. lepas tu dye suruh amy cakap dekat aku tapi dye lari g tempat lain .. haha kesengalan terserlah .. so aku pown borak lah .. aku tanye  " pak cik nie pak long zul kan ? " lepas tu dye kate " a'ah .. kenal zul ke ?? " aku just mampu tersenyum je .. hehe ...lepas tu time dekat sane ade akak nie tanye aku dgn farid couple ke ?? terus aku cakap bukan and kite orang adik beradik ... farid abg, aku adik .. haha pelakon terbaikk !! si farid pegang kepale aku lepas tu cakap " adik tak nak pape ke ?? mak bg duit banyak dekat abg ... nak pape tak adik ?? "  sumpah macam siall je time tu ... propa giler ... and maybe nie yang last kot ... hari selase nie pelajar sekolah jepun datang sekolah ... so aku sebagai ahli kadet bombe kene perform kawad farmasi ... kite orang gabung dengan kadet polis sekali .. wahaha dah lah sarjan kadet polis tu dak farid ... aduhhh ... ade kene bahan aku jugak nanti ... seriously suare farid kalau bagi koman sedap giler ....lain dari yang lain beb !! teruja aku dengar ~~ kawan-kawan semue pujiiiiii ... dan semestinyer mamat tu akan bangge dan kembang sekembang nyerrrr :p hahahaha sengal ! ok setakat nie je lah story aku ... panjang ? eah ade aku kesah ? blog aku kan ... tak suke dipersilakan keluar dari nie ... shuhhh shuhhh !! nie aku ade tinggalkan sikit gambar kite orang time pergi lawatan tu .. :)



wall paper aku ... gedik genyah !! selamenyer insyaallah :)


cikgu fazira and cikgu rohana :)



ini kami :)


gadis-gadis 5E :)


time nie dekat RnR seremban .. comel kan :p


:)


aku, amy, and husna kepenatan berjalan :)


yang baju biru tu cikgu awanis :)
aku terbuat muke canggok :)


aku dan shamira ;)


auucakkkk !!
this is me :) 
milik siapakah gadis ini ?? :p


ibarat abg dan adik yang comel haha


sahabat ...






JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..