Get your own Digital Clock

HAI SAYA NOR AFIQAH BINTI NOR AZMI. SI KATIK YANG GARANG PLUS PLUS COMEL .. SORRYLAH BLOG IEYKA TAK BERAPE CANTIK SANGATLAH.. HOPE KORANG SUDI NAK FOLLOW BACK YER ..

Monday, 31 December 2012

Nurse Or Teacher ??

assalamualaikum ...
hye korang ...

ok now pagi bute nie aku nak cerite pasal cita-cita ... hari tu tengok cerite tentang bulan, budak-budak tu pergi kem ... lepas tu malam tu cikgu dye tanye cita-cita setiap budak tu ... ade yang nak jadi cikgu, angkasawan (woww!! tinggi beb cite-cite budak tu), ahli perniagaan ... ahhh macam-macam lah ... tapi kalau macam aku, aku nak sangat jadi nurse ... jangan ditanye pasai apa nohh ... sebab aku sendiri pown tak tau ape lah yang istimewa sangat pekerjaan nurse nie ... ayah pulak sibuk dok suroh jadi cikgu ... CIKGU ??!! tak pernah terlintas dalam kelape hotak aku beb ! aku tak berape minat lah dengan pekerjaan cikgu sebab aku tau cikgu yang dekat kelas tu yang mane mengajar aku tentu stress ... sebab aku nie nakal tak dengar cakap.. :p .. huhhh ~~ hari tu pulak keluar makan dengan nenek ... jangan tak percaye yang nenek aku bekerja di jabatan ketua menteri melake ... nenek pown tanye dah fikir pasal lepas spm nak mohon mane ?? aku cakap nursing maybe ? nenek muke macam tak berape nak setuju then nenek cakap nurse nie keje dye shift ... penat kerja shift nie tau kakak ... mmm ... aku just berdiam jew ... tibe-tibe teringat nenek kerje dekat jabatan ketua menteri aku pown cakap ' tak pown nenek nanti biar ika keje dengan nenek jew lah .. jadi P.A nenek .. amacam ?? ' nenek gelak jew lepas tu cakap ' wahh, atok tengok cucu nak jadi P.A nenek ' hehe ibu tak berape suke kalau aku kerja under nenek sebab ibu cakap nak aku berjaya dengan usaha sendiri bukan sebab bantuan nenek ... betol jugak tu kan ...
balik semula pada cerita tadi .. maybe time arwah masih hidup aku selalu teman dye pergi dialysis aku tengok nurse-nurse dekat putra tu layan dye baik sangat-sangat ... then aku pown hari-hari tolong dye cuci luke dekat badan-badan dye tu ... sakit dye, jerit dye, tangis dye masih aku ingat sampai sekarang ... bile nak jadi nurse kene banyak bersabar sebab orang sakit nie ragam dye lain macam ... kalau kene dekat orang yang tak reti sabar ade yang makan penampor jugak nanti ... hahaha bebal .. lagi satu ! arwah nie memang dah tau yang aku nak jadi nurse ... sebab aku pernah cakap dekat dye aku nak tolong ramai orang sakit ... termasuk dye ... tapi dah ajal dye kan, belowm sempat dye tengok aku jadi nurse, dye dah pergi dulu ... Allah lebih sayangkan dye ...

JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Sunday, 30 December 2012

Cerita Hari Ini

assalamualaikum ...
hye korang ...

hari nie hari ahad ... so ape program korang ? aku pagi-pagi tadi dah keluar dengan ayah and adik pergi ziarah kubur arwah mak gee aku ... kubur dye tak ade kepok lagi sebab ayah cakap tanah dekat bawah tu tak mampat lagi ... kene tunggu 3 bulan lagi macam tu lah ... aku pergi dengan suami arwah sekali ... dye sampai jew terus menangis ... kesian dye ... sorang-sorang jew ... ish ish ish ... so nak dijadikan cerite, time otw pargi kubur tu tibe-tibe hati aku terdetik nak tengok dekat spambox ... spambox mcj aku lah ... giler terok aku sampai spambox ... bile tengok jew tak sangke ade satu mcj dari mr. ex ... dalam hati aku ' ya Allah ... ape lagi dye nak marah aku nie ?? ' 

tu lah yang dye mcj dekat aku ... tapi aku baru perasan pagi tadi ... dye sent semalam .. :( mule-mule bace dedau jugak sebab aku kau ... errr ... bile bace rase sedih pulak tibe-tibe ... 

lepas tu dapat lah sembang-sembang kejap ... kejap jew .. tak lame ok ..

our memory ... 

nie last mcj dye bagi dekat aku ;)

pape pown aku harap dapat berkawan dengan dye ... sampai bile-bile .. kawan selame nye maybe ??
oklah itu jew cerite aku untuk hari nie .. :)







JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Saturday, 29 December 2012

Udang Karang Ku Yang Encem ... :)

assalamualaikum ...
hye korang ...

jangan terkejut pulak bace tajuk aku yang dekat atas tu ... hehe .. ade ke patot udang encem ... ade kew udang encem ?? sape kate tak ade ? ade lah ... my yayang lah udang tu ... wahaha ... aku suke panggil dye udang ... sebab kawan dye cakap panggil udin susah, so panggil udang ... choii betol depa tu nohh ... cabai mulot tu sat, baru depa tau sapa udang sapa udin .. hehe ... ok nak dijadikan cerite tadi ayah ade beli banyak anak udang .. udang ape ? jangan tanye sebab aku tak tau ... yang aku tau tu anak udang :p .. ayah saje jew beli anak udang tu sebab nak bagi udang karang aku tu berkawan ... kesian dye sekor-sekor dalam akuarium yang comel tu ... tu lah dulu baik-baik beli 2 ekor yang dye pergi sembelih kawan dye tu buat pa ... kan dah menjande ... ish ish ish .... ayah letak name udang tu amante ... alahhh, yang dalam cerite marimar tu ... haha tak ade kaitan langsung lah ... laa ni pula ayah tukar name dye syukri .... syukri ?? eah ape jenis name tu ?? tak pe lah udang tu pown boleh dikatekan kesayangan ayah ... kalau nak tahu udang tu dulu aku bele kecik jew ... sekarang dah besar pown ... kepit orang pown dah pandai ... nakal !! aku beli dekat pasar borong dekat-dekat dengan melake central tu .. pasar borong ... tak silap time tu hari raye ... ibu punye kawan nak datang rumah nak beraye ler konon ... so ibu suruh bawak semue adik aku pergi pasar sebab nak beli barang memasak lah kan ... lagipun kite orang adik beradik jarang dapat pergi pasar besar macam tu ... tu pown bile masok macam orang gayat doe ! tibe-tibe aku ternampak sorang pak cik nie jual udang karang ... ade yang kecik, ade yang paling besar !! aku datang dekat pak cik tu tanye ' pak cik jual kew ? dye cakap a'ah ... nak try bele ? pak cik jual kat adik due ekor rm 1.00 jew ' aku pulak terkejut sebab ingat due ekor rm 10.00 kew ?? terus panggil ayah cakap nak bele udang karang ... tau ayah aku cakap ape ? dye cakap aku gile kew nak bele udang karang ... puas aku pujuk last-last, ayah kasi jugak ... hehehe ... bile pak cik tu tanye nak berape ekor ? aku cakap ' 2 ekor pak cik !! saye nak bele kasi besar lepas tu nak panggang ... ' tergelak pak cik tu dengar ... dye cakap tak ape hobi baru ... betol jugak pak cik tu cakap .. lepas nie sape-sape yang nak bele udang karang, pergi cari pak cik tu dekat pasar borong tu ... kalau ade lagi lah pak cik tu ... kalau tak ade korang pandai-pandai lah cari dalam sungai kew ape kew eah ... haha 

dekat bawah tu ade gambar-gambar udang aku tu ... see :)












" hai name saye amante "




cube korang tengok betol-betol ... atas kepale dye ade anak udang kan ? hehe dye nak berkawan ler tu ... :p




JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Friday, 28 December 2012

Nampak Hantu !!

assalamualaikum ...
hye korang ....

hari nie 28/12/2012 ... tak lame lagi dah sekolah .... huwaaa !! demam spm lah aku tahun 2013 .... kawan-kawan, lepas nie tak boleh lah kite nak huha huha banyak sangat macam tahun lepas ... kurangkan merayau .... itu penting sekali .. al-maklum lah kite semue kaki merayau nie ... hehe ... so tadi adik lelaki aku yang nombor 2 tu ade pendaftaran untuk form 1 ... haha dah besau adik aku ... kejap jew dah form 1 budak tu ... so mule-mule tak nak ikot pergi sekolah sebab MALAS ... tapi ayah ajak jugak sebab sekali jalan beli buku sekolah aku ... yelah dari hari tu dok lorat nak duduk kat rumah nenek .. sampai buku pown terlupe nak beli .. ish ish ish ... pagi tadi sampai jew terus pergi kantin ... ramai giler time tu ... aku jalan mate pandang bawah sebab takot terpijak kaki orang .. tengah-tengah jalan tibe -tibe ibu aku berhenti ! eah ingat ape hal lah mule-mule ... aku angkat jew muke terus aku nampak seseorang yang tak perlu aku sebut lagi betol-betol depan mate aku !! depan aku jew ! huhhh !! dalam hati terus dup dap ! dup dap ! ya Allah, ape yang aku nampak nie ?? kenape dye ade dekat sini ? apesal dye ade boleh ade depan mate aku ?? eah macam-macam soalan yang bermain dalam kepale otak aku tau time tu ! dye pandang aku lepas tu pandang tempat lain ... muke aku terus berubah giler time tu ... masing-masing buat macam tak pernah kenal pown ... buat banggang jew ... lalalala ~~ aku dah lah sorang jew time tu .. sebelah tu dye ! ape nak buat ??!! aduhhh ... tibe-tibe dari belakang ade orang pelok aku, aku terperanjat doe ! pusing jew kepale rupenyer kawan aku si adibah tu ... fuhhh ~~ lege nyer .... tibe-tibe ibu panggil, ibu cakap teman ibu pergi koperasi nak beli buku dengan laju aku tarik tangan adibah jalan pergi koperasi ... 
lepas jew beli buku, datang balik dekat kantin ... tengok betol-betol dye dah tak ade ... dalam hati alhamdulillah ... lege ... :) sekali aku pusing, tengok dye ade lagi dekat hujung kantin !! alah .... mengeluh panjang aku ... aku cakap dekat adibah ' wei dibah, jowm lah duduk kt padang ... kat bangku tu .. ' so kite orang jalan lah ... jalan depan dye buat tak nampak jew ... hahaha kelakar doe ! tapi serious, tadi banyak kali terserempak dengan dye ... time duduk, kerusi ibu dye depan aku ... eah eah eah ... kebetulan atau memang ditakdirkan ?? mate bertentang, buat tak tahu ... terpandang, buat tak nampak .. terokk !! aku tak tahu sampai bile kite akan bermusuh macam nie ... kadang-kadang rase sedih bile orang yang penah penting dalam hidup kite dulu tapi sekarang dah jadi yang paling kite benci .. apakah ?? tanpa sebab ? owh dia ieyka ..... dia seorang yang kuat ! tak pernah amek tahu pasal semue nie ... kan kan .. ok good :)

JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Tuesday, 25 December 2012

Raikan Cinta :)



assalamualaikum ...
hye korang ...
whats up ? hee

eah-eah,tetibe jew aku teringat pasal cerite raikan cinta tu ... alah pasal orang kawin tu ... wahhh ... zaman sekarang orang kawin glamour-glamour kau jahhh ~~ kalau boleh semue nak meletop !! nak voge !! sampai berpuluh, berbelas ribu abes duit pown sanggup ... tapi kalau yang jenis kekal lame tu kire ok lah kan .... nie yang kawin tak sampai 4 5 bulan divorce ... sedangkan dalam islam dah larang cerai berai nie jemahhh oii ~~ ish3 ... so tadi aku saje jew cari gambar baju pengantin, pelamin ... semue cantik-cantik doe !! geramm i tau !! hehehe ... 




lawa kan kan ?? tapi kalau warne pink lagiii lawaaa



ini yang jenis muslimah sikit lah ... comel sungguh ...


alololo .... nie pown comel jew ...sweet gitu ...


even nie just lakaran, tapi aku sure bile dah siap jahit confirm cantik doe ! warne pink !


haa !! tengok pelamin dye ... fuhh makk aiii ....


alahhh .... nie pown comell .... haii ... rambang mate doe ...


aku kurang suke tengok kerusi tinggi macam tu ... buatlah kate terhempap pengantin tak kew mampos ?? haha


haaa !! haa !! nie sweetttt giler ..... sejuk mate memandang .... i loike :)


nie nampak macam modern ... anak orang kaye selalu macam nie lah ... :p


ade jugak kad kahwin ... sekarang kad pown dah macam-macam bentuk tau ...

ade bentuk love kau jahh ! sweett gitu ... :)


nie sweet .. konon-konon yang pengantin tu kenal since secondary school ... then married :)

dah lah ... setakat tu jew lah .. nak lagi ??  cari sendiri dekat google ... berlambak kat situ .. hehe nie pown aku amek dekat google .... bye ...








JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Monday, 24 December 2012

Alhamdulillah ... Aku Semakin Sihat ..

Assalamualaikum ..
hye korang ...
ape khabar ?? sihat ? aku harap korang sihat-sihat belake ..

 nak dijadikan cerite, aku bangun jew pagi sabtu tu, badan aku menggigil sampai tulang aku bise-bise ... aku cakap dengan nenek yang badan aku sejok + mengigil ... teros nenek minta tolong abg sebelah hantar aku pergi hospital .. tak pasal-pasal kene tahan wad emergency ... masok air satu bag ... dah lah sakit .... time dye cucuk kat urat aku tu, aku punye kaki dah terangkat sampai dekat tingkap tepi aku tu ... fuhhh lah makk !! aku istigfar banyak-banyak kali ... dah tu aku call ayah yang aku kene tahan wad ... terus ayah tinggalkan kerje dari bukit katil pergi alor gajah ... ayah minta doktor keluarkan aku hari tu jugak sebab nak bawak pergi hospital putra ... bile otw nak balik umah nenek badan aku dah tak panas .. pening pown tak dew lagi ... lepas tu ayah tanye nak ikot ayah balik rumah kew nak tinggal umah nenek ? kalau tinggal umah nenek ade orang jage, kalau ikot ayah balik kene dok rumah sorang-sorang sebab ibu keje ... so aku pown cakap nak duduk rumah nenek ... tengahari tu aku tertido ... bile bangun jew terus pening kepale ... badan panas giler pas tu terus muntah-muntah ... aku mcj ibu bagi tau yang aku demam balik .. petang ibu balik kerje terus ibu balik umah nenek bawak aku pergi klinik lagi sekali ... doktor tu cakap aku kene jangkitan kuman dekat usus dan demam panas ... mmm ibu risau gilerr ... kesian kat ibu dengan ayah ... ulang alik ... dah lah jaoh ...  lepas jew balik dari klinik tu ibu suroh pack barang balik bukit katil ... aku pown balik lah ... tibe-tibe malam tadi nenek call suroh bawak aku balik kt rumah nenek sebab ade bende nak buat ... rupe-rupe nyer aku sakit bukan sebab sakit biase ... ade cerite disebalik nyer ... tapi bile dah pergi berubat baru ok .. alhamdulillah ...

JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Saturday, 22 December 2012

Haaa !!!! Sakit Perot Pulak Malam-Malam Macam Nie !! Haaaa !! Stresss Aku !

assalamualaikum ...
hey korang ....

huwaa !!~~ sekarang pukol 1.35 A.M .. tetibe pulak aku boleh sakit perot ... pahal nie ?? muleh-muleh giler .... haaa ~~ tolong ... eah kejap ! dalam tengah sakit nie aku belek-belek lah blog member-member ... saje jew tengok ape yang cerite dye orang share kan ... tapi aku ternampak 1 blog nie, selalu jugak aku stalker blog dye ... tapi ! bile aku bace aku sakit hati ... sebab she story about my mr. EX ! eah aku tak jelouse ok .. CEMBURU BUKAN SIFAT KU ... tapi aku sakit hati bace ape yang dye tulis ... sebab ape yang dye tulis tu tak macam mr. EX aku bagi tahu ... eah mr. EX ! kau nie betol player kan !! tak cukop dengan pempuan yang kau ade sekarang, kau nak mainkan hati budak tu ... eah come on lah ! cube kau jadi matang wei ! sane kau nak, sini kau nak ... ciss ! you are too greedy man !! dah puas kau mainkan hati budak tu kew ? dulu aku tanye sampai berani bersumpah bagai ... aku simpan lagi mcj kau tu mr. EX ... jangan sampai aku upload dekat sini .. nak tunjuk sape sebenarnyer kau ... ok maybe salah aku ... sebab aku kau jadi macam nie kan ... tapi tak payah lah sampai berani nak BERSUMPAH !! aku tau semue salah aku .. tapi kalau betol sebab aku, jangan lah sampai nak mainkan perasaan perempuan yang lain ... nak-nak budak tu baik .. maybe dye tak berape kenal kau ... berbanding aku .. kalau ikot tarikh perkenalan kite, aku dah kenal kau selame 1 year, 4 months, 3 weeks and 3 days ... aku faham perangai kau macam mane .. and aku tahu kau pown mesti tahu perangai aku macam mane ... tak tau lah kalau selame kite kenal kau buat tak tahu jew ... sekali lagi aku nak cakap, aku bukan cemburu kau dengan sape pown ... tapi aku tak suke lah kau punye perangai yang sekarang .. cukoplah aku ade farid sorang ... at least dye dapat jage aku dengan elok .. lebih elok dari kau jage aku ! seriously aku tak pernah menyesal kenal dengan kau ... tapi kecewe jew dengan kau ... dah lah kau layan aku terok giler !! puiihh !! sayang aku konon ! 

JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Tuesday, 18 December 2012

Wahh Teringat Time Nak Amek Result Dulu

assalamualaikum ..
hye korang ...

ape khabar ?
 dah makan ?
hei ! tau tak tadi banyak giler post-post pasal nak amek result PMR .. teringat pulak dulu aku tahun lepas ... giler lah !! aku rase hari tu memang macam mimpi .... kenape ? sebab aku target 3A jew pown ... Allahuakbar !! hampeeehhh !! dah tu time amek result tu aku yang  bukan aku yang pergi, aku suroh parents aku yang amek kan dekat sekolah lame kat merlimau tu ... time tu aku dekat rumah nenek ... isshh !! tak duduk diam aku wei ! keluar bilik, masuk bilik ... macam kucing hilang anak orang kate ... makan tak selere ... hari tu jugak hujan lebat giler ... wahhh ... seakan-akan tahu jew macam mane result aku tu ... waaa ~~ dalam pukol 12 lebih macam tu ibu call rumah nenek ... suare macam happy... tapi bile ibu cakap ' tahniah akak dapat 1A,7B .. '  terus aku menanggis ... sebab ape yang aku target tak tercapai ... aku pown call ex aku ... nangis giler-giler .... cakap ngn dye result aku tak macam yang aku cerite dekat dye, tak macam yang aku target .. lepas tu dye tenangkan aku then cakap ' tak pew, spm kan ade ? dulu B pmr lagi lah terok tau syg ... dah tak nak sedih-sedih ' aku nangis 2 hari berturut-turut ... aku tau ibu cakap macam tu sebab tak nak aku sedih ... lepas tu ibu cakap ' tak pew lah kakak ... ibu tak marah pown ... sebab ibu tahu kakak dah buat yang terbaik kan ? ' terus aku diam then suroh ibu datang umah nenek ngn ayah ... bile ibu sampai aku nangis jew ... then ayah cakap nak pergi check balik result aku dekat jabatan pelajaran ... untuk subjek yang aku target jew lah ... tapi mak ngah kate tak payah sebab jadikan result pmr nie sebagai pembakar semangat untuk spm nanti ... insyaallah ... aku akan buat yang terbaik untuk spm nanti ... aku nak adik-adik aku berjaye jugak ... so nanti dye orang boleh jadi kan aku sebagai inspirasi dye orang ... even aku nie garang macam singe doe ... hehe

* good luck korang yang ambil result besok ..
* aku faham ape yang korang rase malam nie .. hehehe

JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Sunday, 16 December 2012

Telinge Ku Bengkak Tibe-Tibe :(

assalamualaikum ..
hey korang ...

khai fahalukum ?? haaa ~~ faham idok ?? maksud nyer ape khabar anda semue ?? eah jangan tak percaye aku nie ex student sekolah arab tau .. since standart 1 untill mid year form 3 ... lepas tu aku pindah sekolah kat sekolah smk bukit baru .. eah terlari topik pulekkk ... :p ok nak cakap nie kan hari tu mak cik aku meninggal kan kan ?? ok pagi tu aku bangun tetibe jew hati aku tergerak nak pegang telinge belah kiri aku ... bile pegang jew, aku rase satu benjolan yang not bad besar lah kan ... eah makk aiii !! terperanjat aku beb ! first sekali aku menjerit pas tu baru lari dekat nenek ... cakap telinge aku tetibe bengkak ... napew eak ?? belum sempat nenek jawab aku dah lari call ibu ... cakap telinge bengkak... maklum lah, ibu den kat bukit katil, den kat kampung rumbia .. ibu pesan suruh ude bawak pergi klinik, pas tu tak jadi sebab malam tu nak tengok bola ...hehehe ... aku tak nak lah pergi ngn ude ... nak pergi ngn ibu ... so tadi ibu ngn ayah datang ... aku pown teros ajak pergi klinik .. mase otw g klinik tu, ayah cakap ' haaa .... tu lah mak gee (arwah) dah jentik telinge sebab degil kan ... kuat melawan ... ' aku pown buat muke banggang jew .. hehe last-last bile dah jumpe doktor, doktor cakap ade masalah kelenjar ... kelenjar ?? ok wat-wat faham jew ok .. 

 * so thats all ... saje nak share ngn kawan :-) lagi pown nie kan blog aku .. hehe

JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Friday, 14 December 2012

12.12.12

assalamualaikum ..
hey korang ....
ape khabar ? sihat ? 

korang, pade tarikh 12.12.12 tu aku kehilangan seorang mak cik yang aku paling rapat .. bagi aku dye kawan baik aku, pendengar masalah aku yang setie ... actually dye dah lame sakit ... sakit buah pinggang sejak 8 tahun yang lalu ... dye tak ade anak ... so aku dengan adik-adik aku lah anak dye ... rumah dye sebelah rumah aku jew ... dye kene dialysis dekat putra seminggu tige kali ... dulu time form 3 ngn form 2 selalu jugak lah aku teman dye pergi dialysis dekat putra ... just form 4 nie jew jarang dapat teman sebab bz .. tapi tu time dye boleh bergerak sikit-sikit ... boleh duduk atas wheelchair ... tapi sejak tahun lepas tak silap aku dye dah start tak boleh bangun duduk lagi ... dye dah tak kuat ... lepas tu suami dye pown tak berape sihat .. raye tahun lepas kene strok ... mmm lepas tu baru-baru nie dekat badan dye ade macam bende tumbuh ... macam chicken pop .. bulat tapi besar-besar ... aku pernah cakap dengan dye yang cite-cite aku nak jadi nurse ... salah satu sebeb nyer aku nak tolong dye ... selain tu dapat tolong ramai orang yang sakit ... tapi ape kan daye, tak ade rezeki kan ... so sejak dye kene tumbuh-tumbuh tu aku belajar dari anak mak ngah aku (along) macam mane nak pecahkan bulat-bulat tu ... bile along dah tunjuk baru aku tau macam mane nak buat ... tiap-tiap malam aku tolong pecahkan bende bulat-bulat tu ... adik aku yang due org tu duduk jugak sambil sembang-sembang dengan dye ... pernah sebelum dye meninggal, dye cerite kat aku yang dye mimpi arwah mak (nenek belah ayah) datang jumpe dye .... arwah mak duduk depan pintu rumah tengok jew dye ... pas tu dye jerit, dye kate dye nak ikot arwah mak ... mmm aku yang dengar nie mampu cakap entah lah mak gee ... ika tak tau nak cakap ape .... pas tu dye cerite dekat aku yang dye dah macam bangkai bernyawe ... dah tak larat nak hidup lagi ... aku just mampu cakap yang mane ieyka dapat tolong, ika tolong mak gee tau .... lepas tu yang buat aku lagi rindu dekat dye, lepas aku cucuk jew bulat-bulat tu mesti dye suruh suami dye balikan aku ngn adik-adik aku air ... yang aku mesti order teh ais ... adik aku plak milo ais ngn roti bakar ... lepas tu makan same-same ... duduk melepak sampai tengah malam ... gelak same-same ... dye buat lawak .... aku rindu semue tu! 
lepas maghrib tu jenazah dye sampai ... ya Allah, sebak giler aku time tu ... aku macam tak percaye bende yang terbalut depan mate aku tu mak gee aku ... dah kene ikat ... time pak cik tu bukak muke dye tibe-tibe aku menangis teresak-esak ... rase nak menjerit pown ade ... tibe-tibe pak cik tu cakap jangan menangis depan jenazah nak ... teros aku tutup muke ... adik aku yang baru umur 8 tahun tu pown nangis ... ibu cakap kat aku kali nie kali terakhir kakak dapat tengok mak gee tau ... lagi lah aku sedih ... aku macam tak percaye jew ... ayah pesan duduk bace yassin untuk mak gee ... sambil bace yassin tu pown aku tak boleh nak berhenti nangis .... aku cube berhenti menangis, tapi tak boleh ... astagfirullah .. :'( bile dah selesai bace yassin baru bawak pergi solat jenazah .. dah siap jew dye orang angkat letak dalam van sebab nak kebumikan ... time tu aku rase macam nak jew tarik kerande tu .... rase macam tak nak jew bagi dye orang bawak pergi ... tapi tak boleh .. dye orang cakap yang pergi tetap pergi, kite yang hidup mesti teruskan hidup .... 

ibu pesan, setiap kali solat sedekahkan al-fatihah untuk mak gee ... :'(

JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Saturday, 8 December 2012

Bola Lagi, Lagi Dan Lagi :)

Assalamualaikum ...
hye korang ...

fuhhh ... lame dah aku tak bukak blog aku nie .... tak bz tapi just tak ade mase dehh .... al-maklumlah, kalau duduk sini memang tak ade mase je memanjang ... HOHO .. lepas tu pulak asyik-asyik berjalan jew ... tapi kalau BFF aku si najihah tu ade lagi syok tau ... ade geng !  esok dah start game malaysia vs thailand ... errr dari time malaysia vs endon lagi aku memang nak ikot ude aku pergi tengok game ... dah siap pergi shah alam lagi .. semate-mate nak tengok game tu ... tapi pak ngah aku tak kasi girl ikot ... dye cakap leceh ++ bahaye .. errr fine pak ngah, ieyka tengok dekat rumah jew lah dengan tok abah and other ... so seperti yang dirancangkan, petang karang aku nak g shah alam lagi ... teman ude tengok bola untuk game esok .. so aku kene stay dekat rumah mak ngah aku ler ... nak ajak si najhah tapi dah berape kali aku call dye abg dye cakap dye dekat hospital jage pak cik dye .. mmm x pew lah ... maybe next time aku bawak kau berjalan lah yer .. :( pape pown hopefully malaysia menang malam nie ... aku target 3-1 pown jadi lah ... hoyee hoyee ... malaysia boleh :)

JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..