Get your own Digital Clock

HAI SAYA NOR AFIQAH BINTI NOR AZMI. SI KATIK YANG GARANG PLUS PLUS COMEL .. SORRYLAH BLOG IEYKA TAK BERAPE CANTIK SANGATLAH.. HOPE KORANG SUDI NAK FOLLOW BACK YER ..

Sunday, 27 January 2013

Malam Minggu Aku :)

assalamualaikum ...
hye korang ...
ape khabar ? sihat ??

malam tadi malam minggu ... so korang buat ape je ?? mesti ade yang lebih suke duduk rumah tengok drama melayu kan ?? ade jugak yang keluar ... mesti ramai yang pergi uptown lah ... DP lah .. MP lah .. yelah nak tengok wayang, main bowling lah ... macam-macam lah ... so aku malam tadi keluar pergi uptown ... haha uptown lah sangat kan ... ;p yelah duduk rumah je bosan lah kan ... keluar pukol 8 lebih macam tu ... balik pukol 2 pagi ... serious langsung tak perasan dah pukol 2 pagi ... mati-mati ingat baru pukol 11 ke, 12 ke ... haha TEROK !! selain tu ade lah jugak jalan-jalan merate tempat ... sane sini ... dah masok uptown tu memang wajib lah beli pape ... haha masing-masing pau ibu aku ... err -.- TEROK !! adik aku yang lelaki tu lorat nak jersi tu, jersi nie lah ... last-last adik aku yang perempuan last tu nak jugak jersi macam abang dye ... hoho angin je ibu aku ... dah lah bende yang dye nak tu saiz untuk dye tak ade ... seboleh-boleh dye nak jugak ... berposak ibu aku pujok suroh minta bende lain ... last-last dye minta beg duit cartoon dengan jersi ape tah ... alah, budak-budak ... tak payah beli yang mahal pown tak ape ... hahaha hawaw jadah ! aku plak  ? aku nie jenis yang susah nak minta pape dari orang ... kalau aku nak sesuatu bende, aku akan pendam je .. selagi ibu tak tanye ' akak tak nak beli pape ke ?? ' selagi tu lah aku akan diamm je ... nak buat macam mane, dah perangai aku macam tu ... eah kire ok ape sape yang jadi BF aku ... sebab jimat duit dye beb !! haha ade sesetengah BF nie dapat GF yang suke meminta ... nak itu, nak ini ... last-last BF benggang BF tinggal kan .. cari GF lain ... hahaha gasak kau lah nakkk :p














actually gaambar-gambar nie aku amek dari internet ... even amek dari internet, ape yang korang tengok nie same je dekat tempat yang aku pergi semalam ... sape orang melake dye tahu lah kan .. yang bukan orang melake tu, rajin-rajin lah datang melake ... jalan-jalan orang cakap ... melake best ape ... macam-macam ade beb .. tak percaye ?? ce try datang :) haha dah promote negeri sendiri nampak ..


JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Saturday, 26 January 2013

Aktiviti Aku Di hujung Minggu

assalamualaikum ...
hye korang ...

so .... hari nie hari sabtu ... semalam hari jumaat kan kan ... so aku dengan familia semue pergi make-make ... make ikan bakar ... uuuhhh ~~ sedap giler .... semalam actually aku dengan family aku sampai lambat .. sebab kite orang sosat .. haha tak logik duduk melake jalan dalam melake pon boleh sesat .. bukan sesat ape, kite orang tak tahu kedai mane yang atih nak bawak pergi makan tu ... atih, nenek, nek yang and semue dah sampai dulu sebab dye orang awal ... cari kedai punye lah payah ... last-last jumpe jugak ... wahhh ... tepi sungai ... time tu air tengah pasang ... angin kuat bhaii ... mau tertido aku time makan semalam ... tapi tabahkan hati jugak nak makan ... wahaha .. TEROK !! macam-macam ade ... nanti korang tengok lah sendiri gambar yer ... wehehe (dengki dengan korang) pas tu time aku sampai je dah ade tempat untuk aku ... waahh ... lagi best doe ... sampai je terus makan .... duduk sebelah angah dengan atih ... ok family aku memang happening ... meriah ... sporting ;) and so on ... 

gambar di bawah :)


haha nampak gedik kan ? :p kesah pulak aku 




angah and me


ibu and nek yang ... korang hadoo ?? 




my familia :) (sebelah aku tu atih aku)



hok alohhh .. gedikk nenek ku ... haha








comel kannn ...

ok kami berdua memang comel :)

atih, nek ngah and tok ngah ;)















haha gambar makanan tak nampak nyer ... gambar kite orang je penohhh ... tak suke ?? aku aku kesahhh ?? 


JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Friday, 25 January 2013

Cerite Tadi

assalamualaikum ...
hye korang ...

ok ok ... hari nie aku nak cerite pasal tadi ... pasal semalam korang dah tau kan ?? ok pagi tadi macam biase sekolah akan buat bacaan yassin setiap pagi jumaat ... so pagi tadi dalam pukol 6.50 macam tu aku tunggu si najihah ... bile dye sampai je dekat sekolah aku nampak dye jalan slow semacam dan kelakar like a robot ... wahahaha ... oppsss ~ ~ terlebih sudah .... dye datang dekak aku dan blablabla cerite dekat aku pasai apa dye jalan macam tu .. bile dah dengar dye cerite aku pown seperti biase akan cakap ' ohhhh ~ ~ ' bile dengar rase takot jugak beb ! tapi aku tak boleh tunjuk yang aku takot depan dye ... sebab kalau aku takot, dye lagi takot ... so bile aku berani dye pon akan jadi berani ... itu guna nye kawan ... :) lepas je mace yassin, masuk kelas macam biase ... naik tangge yang bergunung tu ... dengan si mak cik yang mude tapi jalan terhegeh-hegeh ... haha tak ape ... orang sakit ... kite kasi chance kan ... masuk je kelas kite orang duduk dekat meja macam biase .. tibe-tibe nampak dak yati masuk kelas sambil pegang tangan kawan aku ... tah sape pon aku tak perasan ... dye jalan tak pandang dekat tempat aku pon ... dye terus duduk tempat dye .. sekali pon tak pandang belakang sebab dye nampak bende yang dekat si najihah tu !! ohhh !! aku tau dah tapi budak nakal kan ... aku kat belakang pon saje je nak sakat dye try-try pangil name dye ... nak suruh dye pandang belakang ... langsung dye tak pandang wei !! betol-betol dye tak berani ... si najihah tu pulak sedih sebab si yati tak nak pandang dye ... haha aku tak tau .. tak tau ... :p lepas tu time najihah letak kepale atas meje, tibe-tibe dye bangun dengan mate besar !! aku tanye jia kau ok tak ?? dye cakap eah belakang aku dah tak berat lah ... bende tu dah tak ade ... fiiuuhhh !! lege aku dengar ....
so .... setakat nie je kot ... nak cite banyak-banyak 3 muke pon tak tentu habis lagi .. hehe

JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Thursday, 24 January 2013

Kisah Semalam Paling Terok :(

assalamualaikum ...
hye korang ...

korang ape khabar ?? lame dah aku tak update cerite dalam nie ... macam biase, BUZY ... bz dengan study, bz dengan nak amik lesen ... haiyoo ~~ manyak penat + fening maaa ... so update pon time free macam nie ... hari nie kan 1 malaysia cuti sebab sambutan maulidur rasul ... so nak dijadikan cerite, semalam hari paling tak best !! sebab ?? sebab semalam ramai budak kat sekolah aku kene histeria ... antara nyer ialah kawan baik aku sehati sejubuq si najihah tu and jiran kesayangan aku si hayati tu dan amy ... tapi amy tak terok macam dye orang berdue ... amy just macam kene tempias jew ... alhamdulillah ... nak dijadikan cerita lagi, mule-mule yang kene akak form 6 ... time tu kite orang nampak cikgu awanis (cikgu bm) lari pergi dekat kelas form 6 tu ... time tu semue tengah kecoh kate ade histeria ... dalam hari yang same, hari tu ade merentas dese ... so aku, najihah, hayati semue pergi surau nak tukar baju sukan ... tengah tukar tu, kite orang semue dengar suare menjerit ! kuat giler ... semue diam je ... eah .... sape tak takot kalau dah macam tu ... tapi masing-masing beranikan diri sebab orang cakap kalau takot lagi senang nak kene bende tu kan ... so kite orang wat tak tahu and cepat-cepat tukar baju naik kelas ...
bile dah naik kelas, aku nampak perubahan dekat si najihah ...dye dah start diam ... termenung dekat meje ... aku pon tanye lah

aku : eah kau ok tak jia ??
jia : aku tak nak lari lah ptg nie ... aku nak balik ...
aku : eah ? betol ke nak balik ??
jia : aku nak balik ... badan aku dah mengigil ...
aku : mengigil ?? (terus aku amek duit syiling suruh dak amy call mak dye sebab aku dah tau yang dye akan kene... sebab tanda-tanda dye aku dah jelas nampak)
jia : eah tangan aku sejuk wei ...
aku : meh tangan kau .. (pegang and hujung jari dye semue sejuk giler) eah jia bace ayat kursi jia ...bace ..
jia : aku tak larat wei ... aku tak larat ... aku dapat rase bende tu ade kat sini ... ika bende tu ade dekat sini ...
aku : (pegang tangan and bahu dye bace ayat kursi .. tengah-tengah dye cakap tak larat tibe-tibe dye pengsan jatoh dari kerusi)

bile dye dah jatoh tu terus aku jerit and pangku kan dye ... dye pengsan !! kawan-kawan semue datang kat tempat kite orang ... aku kejut dye ... tibe-tibe dye bangun menjerit dan hampir-hampir cekik leher aku ... dye tarik tudung aku sampai aku terpakse berkasar dengan dye ... tampar tangan dye sebab nak dye lepaskan tudung aku ... fuhh !! aku puye terperanjat sebab tibe-tibe je nak cekik aku .... kawan yang lain semue tolong pegang dye ... aku pulak memng kene ade dengan dye kalau time-time macam tu ... sebab aku dah biase dengan dye ... mane tak nyer dari form 1 dye kene aku lah yang teman dye (dekat sekolah lame dulu) sampai lah aku keluar asrama tak dapat lah nak tolong kalau dye kene kat asrama ... kawan yang lain ade kan ... so, semalam aku sedih giler ... aku nangis time duduk atas pehe dye .... ade akak form 6 tu cakap jangan nangis ... nanti lemah semangat ... aku nangis bukan sebab lemah semangat ... tapi aku sedih kawan aku kene macam tu ... sekse dye ... time dye meronte-ronte tu dye cakap kat aku ' ika tolong aku ... aku sakit ... panasss .. ' aku jawab lah ' aku tak boleh tolong kau sebab sekarang kau bukan kawan aku ' sebak weiii ... cikgu zahari pon suroh aku teman kan dye sepanjang nak rawat dye ... bile nampak dah ok, aku suruh mengucap dye mengucap separuh jalan je ... yang lain dye tak nak ... sebab tu bukan dye ... ade jugak dye cube nak patahkan ibu jari aku ... dye pulas kuat-kuat ibu jari aku sampai aku pon menjerit ... tangan aku dye cakar ... habis calau-balau ... eah nasib tu bukan dye ... boleh lah aku tepok tampar tangan dye ... maki-maki dye ... hehehehe sebab kalau dye normal, aku tak dapat nak maki-maki tepok tampar dye .. sayang punye pasal wooiii ... wahaha ... tak ape lah asal kan sekarang kau dah ok ... dah lame dye tak kene histeria sejak masuk smk bukit baru ... tapi tahun nie pulak boleh kene ... dalam mase yang same beramai-ramai yang kene .. mesti ade orang yang dah buat salahkan sampai bende tu mengamuk .. 
wallahhualam ...



JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Saturday, 12 January 2013

Senyum Senyum Dan Senyum

assalamualaikum ...
hye korang ...

eah lame dah aku tak update blog nie ... ish ish ish ... ini atas dasar kesibukan aku  dengan buku-buku, kerja-kerja, rumah-rumah dan sekolah-sekolah ... haha kerja rumah dan kerja sekolah lahhh ... jadual pack sangat-sangat ... nak curi mase sikit pown tak dapat ... yang dapat time weekend jew lah ... macam sekarang nie ... baru lah dapat nak mengupdate blog nie ... so berbalik semula kepada tajuk entry, SENYUM !! kite kene senyum walau ape pown yang terjadi ... ape pown .. buku latihan kene curi kew, balik sekolah lambat kew, kerja sekolah banyak kew ... hehe tu salah satu contoh yang selalu buat aku tersenyum seeepanjang mase .... hahaha jangan cakap aku giler sudah ... tapi ! serious tau !! aku nie seorang yang suke senyum ... gelak ... orang putih cakap cheerful ... haaa ... tengok orang lah ... dah lah pendek, comel, cun ... macam-macam lah (ISI BAKUL ANGKAT SENDIRI = PERASAN) tak percaye yang aku nie cheerful ?? ce tanye kawan baik aku si najihah tu ... dye duduk sebelah aku dah bertahun ... selalu jew happy ... tapi gile je tak lagi sebab layan gile aku nie ... hehe thanks kawan ... yang pasal gambar tu, aku terhaaaruuu sangat-sangat .... aku tak perasan pulak yang aku nie kawan kau time susah senang ... rase macam kawan time huhaa huhaa jew .. (gelak) lagi pown kite nie dah bertahun kan kawan ... sejak dari darjah 1 beb !! so korang yang mane ade kawan baik macam si najihah nie, jage lah friendship korang ... sebab bukan senang nak dapat kawan macam tu tau ! eah terlari topik sudahhh .... so pape pown yang jadi, kite kene senyum tau kawan-kawan ... 






haaa .... senyuman dye tu ade macam senyuman aku kan kan ?? 

monyet pown tau senyum ... ;-)



JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Monday, 7 January 2013

Budak Bodoh !!

assalamualaikum ...
hye korang ...

sorry tajuk kali nie agak kasar sikit ... sikit je, tak banyak pown ... hehehe ... tahu tak selame aku bersekolah dekat SMKBB, tak pernah-pernah budak berani selongkar beg aku and curi buku tulis aku ... tadi tengahari patot lah aku masok jew kelas farid suruh check beg takot-takot ade barang hilang ... time dye orang curi tu semue orang tak ade dalam kelas ... semue dekat bilik ERT ... hello !! kalau  1 buku aku boleh terime lagi ... nie SEMUE !! name dah siap tulis pulak tu lagi mau berani nak curi kaa ?!! eah tadi aku marah giler + benggang dengan budak cine bodohhh tuu !! ikot hati aku, nak aje aku tampar muke dye dengan buku tu ... dye curi yang tak tulis pape lagi, yang dah bertulis tak curi ... bukan aku sorang jew, kawan aku ade yang calculator hilang, meje hilang langsung dengan buku sekali hilang ... bile dah ramai report dekan sir en chin, dye pown datang kelas bawak budak cine bodohh tu ... 3 ekor tadi aku nampak ... si farid plak dah memekak dekat belakang aku dok maki cine tu sebab sebat buku dye sekali ... tah ape si budak bodohh tu cakap dengan sir kejap lagi sir keluar kelas ... dalam 5 minit macam tu sir datang balik dekat kelas, dye ade bawak buku ... aku amek then tengok name dah kene padam gune correction tape ... bile tengok betol-betol tu buku aku sebab ade kesan tulisan name aku ...  semue buku latihan tu aku yang punye !! eeahhh panas hati aku .... walaupun dah dapat separuh, tapi aku rase ade lagi dalam 2 atau 3 buku latihan aku yang dye tak bagi ... tak ape, ade ubi ada batas ... ada hari aku balasss !! tahu lah kau baru naik form 4 !! jangan lah nak tunjuk bangsat dengan kite orang !! puiii !!

JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Sunday, 6 January 2013

Saat Nya Kini ...

assalamualaikum ...
hye korang ...

so, hari nie hari ahad kan ? pergi mane jew ?? tak kan duduk rumah jew ?? hehe .. so tengahari karang aku nak keluar dengan my familia ... shoppingtime !! $$$$ haha melaburrr ~ ~ wahh tajuk entry macam something serious jew ... hehe .. ok nak tau something tak ?? dalam berape hari nie aku text dengan someone ..... who ?? girl or guy ?? tettt !! secret baby !! muehehe ... ok dalam text orang tu janji nak bagi aku coklat .... wawww ... wink wink ... tapi bile fikir-fikir balik betol kew dye nak bagi ?? kalau betol dye nak bagi bile ?? orang tu cakap tunggu dye datang sekolah baru dye bagi ... owh macam tu ?? ok tak pew kite tunggu jeng ... kalau dye tak bagi aku ketok-ketok kepale hotak dye ... haishh ... yang aku pelik tu tah macam mane kite orang boleh rapat balik ... err ... something wrong lerrr ... tapi tak ape ... even kite orang tak ade something yang special tapi kite orang still kawan ... huhh ? KAWAN ??

JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Saturday, 5 January 2013

Today Punya Story Maaa

assalamualaikum ...
hye korang ...

hari nie hari sabtu ... ape program korang eak ? ce share .. ce share .. ok aku hari nie nak pergi shah alam ... saje jalan-jalan ... lagi pown ibu cuti kan ... tau tak pagi tadi aku benggang giler dengan satu hal ... pasal kueh tiow goreng ... bukan ape, aku bukan jew polisterin tu tengok mee dye ... alahai !! menyampah pulak ... ade ke patot dye punye tauge tu dah serupe macam lori tauge terbalik ... banyak giler ! aku bukan tak makan tauge tapi dah banyak macam tu sape nak makan ?? rase ape jew kalau makan tauge banyak-banyak ... eah jangan kasi aku jumpe dengan orang yang masak tu ... kalau jumpe memang aku complain kat dye ... yang dye tu nak berniage kew nak bagi orang mati makan tauge banyak-banyak ?? err ~~ eah eah !! tadi kan aku terBUKAK blog lame aku ... wahhh ... seriously best pulak bile bace balik ... semue cerite dalam blog lame tu jadi kenangan jew ... best best best !! haihhh ~ macam mane lah boleh lupe password blog tu ... haram jadah betol !!  ( http://norafiqahsahaja.blogspot.com/2012/02/alhamdulillah-sudah-7-bulan-akhir-nyer.html ) aku rase link yang atas tu cerite yang paling best kowt ?? sebab semue cerite best-best sangatlah ... tu zaman dulu-dulu ... haha tak sangke aku nie jenis setie jugak eak ... wahh malu nyerr ;p ... kalau rajin cube lah bukak ... jangan follow blog tu ... sebab blog tu dah terlupe blog ... kalau nak follow, follow blog aku yang sekarang nie ;)


JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Friday, 4 January 2013

Kelas Baru ku :)

assalamualaikum ...
hye korang ...

hehe dah berape hari nie aku tak update blog ... maklum ler calon spm ... kene kurangkan blog-blog nie, pesbook-pesbook nie ... kalau tak nanti ayah aku mesti ugut ... dan ayat dye berbunyi macam nie ' online lah puas-puas ... esok ayah cabut wifi tu baru kau tau ... dah lah nak spm tak lame lagi ' eah, lame lagi ape ... hehe ... seriously naik jew cuti aku dah start bz ... dekat sekolah macam-macam lah ... dah lah kelas aku tingkat paling atas ... ya Allah ... punye lah sikse aku nak turun naik kelas ... kalau time sc, kene turun pergi dekat makmal ... dah ler jaohhh !! basah ketiak doe !! eeee ~~ dah tu kalau seni kene turun jugak ... eah senang cite semue budak kelas aku malas lah nak turun naik tangge yang banyak macam tu ... mengucap-ngucap kite orang ... bukan mencunggap-cunggap tau ... haha ... yang paling terok sekali kalau nak terkucil ... tandas jaoh ... yang paling dekat pown boleh jadi paling jaoh ... sebab shortcut nak pergi tandas kene tutup .. ade 1 pagar yang memisahkan antare kelas aku dengan tandas block sebelah .... contoh macam aku pagi tadi, dah ler sakit perot ... tandas jaoh nauzubillah ... tak pasal-pasal kene tahan sakit ... :( duduk kelas baru nie yang best dye kalau time angin kuat .... fuhhh ... angin sepoi-sepoi bahasa ... mengantok aku dibuatnyer ... dalam 3 hari sekolah nie lepas jew rehat wajib aku tertido ... nak-nak lagi kalau time sc ...hehe memang mase yang sesuai untuk tidur ... lagi pown cikgu yang ajar tu pelik sikit ... dye tanye budak-budak soalan tapi belom pape lagi dye dah jawab soalan yang dye bagi tu .... ish ish ish ... kadang-kadang sebab tu lah yang buat ramai tidur time sc ... ape orang mude cakap BORING ~~ kalau math memang aku tak berani nak tidur sebab azam aku nak past exam math ... lagi pown kalau nak ikotkan tahun lepas aku past paper math sekali jew ... tu pown genap-genap lulus ... yang selebihnyer gagal .. wahaha ... ape nak jadi aku nie ... result dah cantik-cantik sekali tengok math ... hancussss ~~ ok lah sampai sini saje ... lepas nie kalau ade cerite best-best aku share lagi yer ... bye .. ;)

JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Tuesday, 1 January 2013

Selamat Tahun Baru ... (2013)

assalamualaikum ...
hye korang ...

masih tak terlambat lagikan untuk aku ucapkan selamat tahun baru ... yeah ! sekarang dah 2013 ... so ape azam korang ? azam tahun lepas dah tercapai kew tidak agak-agaknyer ?? kalau aku .... (berfikir sejenak) owh,, rase nyer macam ade yang tercapai and ade jugak yang tak tercapai ... yang mane tahun lepas punye yang still tak tercapai tu aku harap tercapai untuk tahun 2013 nie ... especially ... for spm nanti ! yeay !! aku nie dah jadi calon spm ... insya Allah ... so malam semalam mesti ramai yang keluar pergi celebrate new year eak ?? buat ape lah dok enjoy dekat luar tu ... daripade pergi celebrate kat luar tu baik join ceramah dekat masjid-masjid ... muhasabah diri sikit ... :p .. so malam semalam jugak nenek ade buat kenduri sikit ... untuk aku sebab nak exam kan sekali jalan dengan kenduri tahlil arwah ... mmm aku tengok nenek yang excited buat tu, buat nie untuk aku sebagai calon spm ... tapi aku ?? haha nampak tak permainan dye di situ ... nenek berharap yang aku dapat result yang cemerlang untuk spm ... even pmr aku boooo ~~ tapi tak lah terok mane, 1A yang lain B and 1C (math of course) ... pape pown terima kasih dekat nenek sebab terus terus dan terus memberi aku semangat ... i want be like my granny ... even dye bergelar ' nenek ', tapi dye tak serupe macam nenek ... orang lain nenek duduk rumah jage cucu ... tapi nenek aku yang belah ayah nie duduk office bz dengan paper work ..  ohhh ~~ sebagai cucu aku turut bangge woo ... baru-baru nie nenek dapat anugerah khidmat cemerlang dengan peratus 98% ... tahniah nenek !! ika akan jadikan nenek sebagai inspirasi ika ... :) .. ok lah setakat nie je lah yer ... aku harap tahun 2013 akan lebih lebih dan lebih bermakne bg aku tak lupe dengan kawan-kawan semue ... ingat, SPM coming soon :)

JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..