Get your own Digital Clock

HAI SAYA NOR AFIQAH BINTI NOR AZMI. SI KATIK YANG GARANG PLUS PLUS COMEL .. SORRYLAH BLOG IEYKA TAK BERAPE CANTIK SANGATLAH.. HOPE KORANG SUDI NAK FOLLOW BACK YER ..

Friday, 15 February 2013

Funny Lah Malam Nie ...

assalamualaikum ...
hye korang ...

selamat malam buat yang dah otw nak tido tu ... aku kejap lagi kowt baru nak tido ... mate tak boleh lelap lah ... lagi pown aku dari tadi dok tergelak sorang-sorang ... eah, jangan cakap aku giler pulak ... nooo ... firstly, aku tergelak sebab aku IM dak si jiha sebenarnye just nak suruh dye mecej si farid yang aku nak pinjam helmet dye untuk esok ... tapi tah macam mane aku boleh tambah ayat " hantar malam nie jugak ... urgent " hahaha tang hantar malam nie tu dah betol ... tang urgent tu kelakar ... tak pasal-pasal si jiha call farid suroh hantar helmet cepat ... urgent !! dah tu tadi dak farid datang umah dengan member dye ... bukan main laju lagi dye bawak moto ... sampai-sampai dye tanye aku " nak g mane dengan helmet ?? " aku pown jawab " esok nak g merempit !! " tibe-tibe dye cakap " ohhh !! lupe lahhh  ... haha " nampak tak ?? sebab aku cakap urgent semue orang kelam kabut ... muehehe ... tergelak besar aku tadi hawaw !! aduuihhh sakit perot mak nakkk :p lepas tu secondly, aku geli hati bile junior aku ajar macam mane nak join giveaway dye tu ... macam-macam aku tanye dye ... agaknyer dye benggang tak dengan aku ?? kalau benggang, akak minta maaf yer dikk .. haha saje je nak test kesabaran ...lagi pun saje je nak kacau-kacau ... :) ok lah, selamat malam semue .. sebelum tidur jangan lupa baca doa tau ... jangan basuh kaki sebelum tido ... sebab mase tu farid pernah cakap tu orang yahudi punye care ... :)



JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Simple Giveaway By Ninasyahira & Sara Mysara

Assalamualaikum ... :)
hye korang ... 

dia ieyka
abang tinggi

done the job !







JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Besok ?? :/

assalamualaikum ...
hye korang ...

hari nie hari jumaat ... selalu time sekolah kan, pagi jumaat macam nie bace yassin ... tapi hari nie aku tak dapat nak bace yassin sebab terbabas tidur tadi -.- errr ~ hari nie jugak kaum-kaum adam akan pergi solat jumaat ... wuwuwu KACAK berbaju melayu gituu ~~ :p ohhh yee !! hari nie 15/2 kan ? nasib aku perasan esok 16/2 ... kalau tak mati aku ... aku kene pergi kelas 6 jam untuk pra L ... moto je kot .. :p mule-mule tak rase pape pown ... rase macam biase je ... tapi bile duduk-duduk tadi, errr terase macam berdebar lah pulakk ..haha nak berdebar pasal ape plak kan ? jangan tanye, aku sendiri pown tak tau apehal ... doakan saye yer besok ... (MENGADE) eaahh eahh ! tadi kan aku ternampak ade sorang friend dekat fb update status pasal birthday ... rase macam sweet je ... 

  1. jan ---> setia ---> egois
  2. feb --->simple ---> ramah
  3. mac ---> keras kepala ---> berani
  4. april ---> menarik ---> susah dicari ganti
  5. mei ---> jujur ---> penyayang
  6. jun ---> setia ---> manja
  7. july ---> dewasa ---> setia
  8. ogos ---> simple ---> cute
  9. sept ---> ganjil ---> pelik
  10. okt ---> manja ---> baik
  11. nov ---> egois ---> menarik
  12. des ---> ceria ---> setia
korang yang mne satu ?? aku yang jun = jun ---> setia ---> manja ... haha setia tu macam ye ... yang manja tu, aduhhh geli hati mak nakkk :p manja lah sangat kannn ... sweet kan ?? bagi aku sweett :)

najihah : feb --->simple ---> ramah (bagi aku dye simple, tapi bukan simple sakai macam tu ok .. simple nice to see ... ramah tu aku tak sure lahh .. ramah kee ?? haha)

mai : sept ---> ganjil ---> pelik (eahh! betol lah! budak nie memang pelik bagi aku ... pelik pelik ... )

farid : july ---> dewasa ---> setia (dye memang dewasa, maksud aku matang ... tak macam aku, kebudak-budakan ... dye pown baik sangat-sangat)

zul : okt ---> manja ---> baik (dye memang manja ... terlalu manja ... baik pown baik .. terlalu baik)

faizal : jan ---> setia ---> egois ( haha mamat nie bagi aku setia ok :) sebab dye setia menjadi teman aku ... teman mecej, call, macam macam lah .. tq sebab sudi jadi kwn kite :) yang egois tu aku tak sure lahh .. )

aku sayang korang semueee :) 
lebiuu lahhh <3



JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Thursday, 14 February 2013

I Am Waiting ... :)

assalamualaikum ...
hye korang ...

hei ! this week is school holiday ! tapi ..... aku tak pergi mane-mane pown cuti kali nie ... just stay at home :( errr -.- serius tak syokkk + tak besttt ... yelah, mule-mule ibu dah janji nak bawak holiday dekat PD ... last-last tak jadi ... ape cerr ?? mmm ibu lambat booking resort :( so resort FULL !! huwaaa .... seminggu duduk canggok je dekat rumah ... tapi tak ape, ibu cakap cuti bulan 3 nie confirm jadi pergi holiday ... akak harap ibu tak hampe kan akak dengan adik-adik :) lagi pun ibu dah janji kan ? ok, now i am waiting for something from him ... who ?? tikk tokk .. tikk tokk ... teke lah sendiri ... :p dye cakap tunggu naik cuti nie ade suprise untuk aku ... aku punye lah jenohh pujok mende ape yang dye kepohh sangat cakap suprise tu ... tapi salah satu dari suprise tu aku dah tau ... dye nak bagi aku chocolate ! chocolate ape aku still tak tau ?? tapi just wait and see yaa :) lepas tu tah ape lagi dye nak buat ... siap cakap bende yang dye buat nie tak akan buat aku marah, malahan buat aku bertambah happy ... yeler, aku nie kan kuat marah -.- bayangkan sikit punye hal aku boleh marah dye giler babi lepas tu sampai BLOCK dye dari fb aku ... wahaha ... tu lah kau farid, buat hal dengan aku lagi ... tu balasan nyer ... :p yang sorang lagi pown ade jugak nak buat suprise untuk aku ... tapi mende ape aku pown tak tau ... yang sorang nie kalau bab suprise nie memang bahaye sikit ... dye pandai je nak buat aku kene heart attack ... nie dua orang boleh buat aku mati cepat ... ade je bende yang nak buat ... errr ... pape pown, aku tengah excited menunggu ape yang akan berlaku naik cuti nie ... hehehe



taraaa !! nie first time aku pakai tudung macam nie ... 'tudung bawal' haha tak sangke cun jugak aku pakai tudung macam nie ... ye lah biase pergi mane-mane pakai selendang je ... pakai nie pown sebab terpakse (tak ade selendang yang sesuai dengan baju tu)


JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Friday, 8 February 2013

Tak Sangka :)

assalamualaikum ...
hye koranggg :)

sejak hari isnin hari tu kot hujan je dekat melake nie ... sejuk dah macam dekat cameron u olls ... hahaha betol tak tipu :p .. bile nak tidur malam susah betol nak tido ... sebab ape ?? sebab bergayut dengan someone ... wehehe ... siapakahhh ??? ENTAH ! hari tu dye selalu call aku time malam ... time aku nak membute pulak tu .. hehe tapi layankan aje ... yang bagus nyer, bile dah dok melayan dye tu mate terus tak mengantok ... (gedikk!!) bebel tu ... bebel nie ... tibe-tibe terkeluar cerite pasal dulu-dulu ... oh men ... tah macam mane boleh terkeluar agaknyer ... care dye cakap macam nak aku balik je ... aicecehhhh perasan ! dye cakap dye ingat lagi makanan and minuman favourite aku and semue pasal diri aku ... warne favourite aku ... bile tanye ape yang aku suke ? dye jawab dengan confident ' nasi goreng cili padi and teh ais ' aku try lah tipu, cakap ' eah ! mane datang teh ais dengan nasi goreng cili padi ?? tak suke lah ... tengok kejap pan je dah lupe .. ' buat suare mengajok ... :p dye pown cakap ' jangan nak tipu eah ... dulu tiap kali zul tanye dah makan ? mesti ika cakap dah, nasi goreng cili padi dengan teh ais ' haha itu jam memang tak boleh nak tipu lagi lah .. memang dye ingat semue tu ... lepas tu ade ke patot dye cakap nak photostat banyak-banyak surat yang pernah aku bagi dekat dye, then nak tampal dekat merate tempat dalam sekolah ... supaye orang tau aku dye punye gf .... errrr ... sewel -.- aku takot jugak dengar dye cakap macam tu sebab dye nie kadang-kadang buat bende diluar jangkaan aku .. haha bahaye mamat nie ... dye janji nak belanje aku makan .. wee ~~ dye tau aku suke makan, sebab tu dye nak ajak aku keluar makan (salah satu faktor aku gemok) hehe :) tak sabar lah nak keluar dengan dye ... dah lame kot tak jumpe dye ... induu ! ramai yang cakap muke dye dah berubah sekarang ... ape yang berubah pown aku tak tau lah ... itu jam aku nak pau dye macam-macam ... tunggu je lah yer :p

JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..

Friday, 1 February 2013

Febuari

assalamualaikum ...
hye korang ...
ape khabar ?? sihat ?? kurang sihat ??

eah kejap jew kan dah masok bulan Febuari ... macam tak percaye jew kan ?? zaman sekarang mase berlalu dengan pantas ... orang cakap akhir zaman ... betol jugak tu ... dah macam-macam kite dengar kan ? hampir semue tanda-tanda kiamat dah ade ... Masyaallah ... takot nyer ... so kawan-kawan, jangan lupe solat .. buat amal ibadah .. sebab korang sendiri tau kan solat lah bende yang pertame akan disoal kat padang mashhar ... pejam celik, pejam celik jugak aku dengan kawan yang se-batch dengan aku semakin hampir dengan SPM ... wahh .. berdebar weii !! berdebar !! kalau dulu UPSR dapat 1, 2 A ' tak ape ... PMR ade ... ' lepas tu PMR dapat 1, 2  A jugak ' tak ape ... SPM ade lagi ' itu tak bermakne gagal sekali, gagal selamenyer ... tapi yang buat gagal selamenyer TAK USAHA !! dan kalau dah tak usaha mesti result terok ... so study .. study ... dan study ... fiuhhh ... tahun akhir !! tak ape korbankan sikit mase untuk SPM ...    macam tak percaye jew yang aku dah nak SPM ... rase macam dalam alam form 4 jew ... main-main lagi .. gelak-gelak lagi ... wehehe .. even aku main-main, gelak-gelak, pelajaran tak pernah aku abaikan ... 
hari tu aku tanye zul dah dapat amane-mane tawaran ?? dye cakap ade ... bahagian ape jadah tah ... ade berkait dengan nursing jugak lah ... time dye bagi tau aku, aku rase macam tak percaye jew ... tapi bile dengar balik care dye cakap memang betol ... wahhh ~~ pelik jugak dye pown nak jadi nurse macam aku kew ?? muehehe .... dah tu aku tanye lah ' terime ke tak ?? ' dye cakap ' tak .. ' kenape ?? ' 'sebab yang tu swasta punyer ... ' aku pown owh ... ' tak payahlah terime kalau swasta ' korang sendiri pown tau kan yang swasta kuat main dengan duit ... ape orang cakap NO MONEY NO TALK lah ... :) so sekarang dye tengah tunggu mane-mane tawaran yang lain ... yang si faizal pulak dapat kolej komuniti merlimau ... jaohhh :( bile dengar rase macam tak syok pulakk ... haii haii ... yelah dye dah lah duduk cheng, dapat dekat merlimau ... confirm duduk hostel lah ... aku tak suke dye kalau dapat jaoh-jaoh ... nanti nak ajak keluar susah meyh ... al-maklum lah kite nie dalam proses nak dapat lesen L ... wuwuwu ... eleh, L je kowt ... ok tak ape memang L je pown ... so ade aku kesahh ?? lepas L baru ler P ... wehehe .. so lepas nie makin kuat lah kaki aku nak merayau ... tapi ibu awal-awal dah cakap moto keluar je, kunci ibu pegang .... huuwaaa !!! nanak macam tu lah ibu .... tak ape lah, korban kan lah sikit rase nak berjalan tu .. haha so thats all for today ... thank you :)

JANGAN BACE JEW,, KOMEN, DAN FOLLOW LAH YER ..